woensdag 18 september 2013

Lou Mennens: Aanpakken door afpakken

Lou Mennens: Aanpakken door afpakken





Op vrijdag 20 september 2013 komt Lou Mennens vertellen hoe coördinatie gebeurde van de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in Zuid-Limburg. Hij was in Zuid-Limburg de projectleider ‘Integrale Bestuurlijke Aanpak Bestrijding Georganiseerde Criminaliteit’ van de politie Limburg-Zuid. Dat was de Operatie Schone Handen. Via bestuurlijke maatregelen, zoals het intrekken of weigeren van vergunningen, willen de gemeenten (sinds 2005) de georganiseerde misdaad aanpakken en de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld bestrijden. Allerlei instanties die zicht hebben op crimineel vermogen wisselden informatie uit. Na vijf jaar voorbereiding werd een verdachte (Jo J.) opgepakt.



Op Internet kon ik geen foto's van Lou Mennens vinden, behalve deze foto ergens op een achterpagina van de Handhavingskrant uit 2007, dus van zo'n 6 jaar geleden. Achter Lou Mennens staat het licht op rood. Inmiddels zou Lou Mennens met pensioen zijn (Foto ontleend aan de Handhavingskrant, 2007).
In Maastricht was een speciaal team van 22 politieagenten, officieren van justitie, belastingambtenaren, fiscale en sociale rechercheurs bezig om de enorme vastgoedportefeuille van de vastgoedbaron van Kerkrade (Jo J.) te ontrafelen. Vijf leden van zijn gezin werden opgepakt. Een notaris (Johan van T.) zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben witgewassen. Of dit allemaal tot een veroordeling heeft geleid, weet ik niet. Dat gaan we vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten