woensdag 4 december 2013

Oud-lid Chris Groothoff (4): afsluiting

Chris Groothoff (4): afsluiting

In 1974 ging de laatste Nederlandse kolenmijn dicht. Sommigen hebben dat al vroeg aan zien komen. Jos Perry: "Het blijkt uit een opmerkelijke uitspraak over de mijnen, gedaan in de jaren twintig: 'Wij scheppen niets blijvends. Met al onze geweldige en geraffineerde machines zijn wij daartoe niet in staat. De natuur (...) drukt onze bouwsels bij het verstrijken der jaren toe en neemt weer terug, wat wij veroverd hebben.. Het is een uitspraak van een van de toenmalige 'coming men' van de Staatsmijnen, hoofdbedrijfsingenieur Chr.Th. Groothoff, de latere president-directeur. 'Wij scheppen niets blijvends."(Ontleend aan www.demijnen.nl).
Z.K.H. Prins Bernhard en President-Directeur Groothoff tijdens de officiële herdenking van het 50-jarig Staatsmijnen jubileum in het Centraal Bureau.



Prins Bernhard overhandigt President-directeur Groothoff de versierselen behorende bij de onderscheiding tot Groot-Officier in de orde van Oranje-Nassau.


Diner hoofddirectie Staatsmijnen met waarschijnlijk het hoger personeel in een beambtencasino ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Staatsmijnen in 1952. President-directeur Groothoff houdt een toespraak.

Afsluitend moet nog worden onderzocht (want onduidelijk) hoe het komt dat de data van overlijden niet overeenstemmen en hoe het zit met het aantal huwelijken en met wie, dus... of de ir. Chris Groothoff die in de 4 blogs genoemd wordt, dezelfde ir. Chris Groothoff is die clublid was. Het is voor uw blogger niet geheel uit te sluiten dat er meerdere Groothoffs zijn geweest, die zowel Chris heetten, ingenieur waren, in Zuid-Limburg woonden, die zowel in Ind1ë zijn geboren als rond 1970 zijn overleden en beiden 2 x getrouwd zijn geweest, beiden bij de Mijnen hebben gewerkt..., maar het zijn zeker geen eeneiige tweelingen en ook geen broers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten