dinsdag 29 oktober 2013

Rotaryclub Heerlen No. 2 Club in District 1550

Rotaryclub Heerlen No. 2 in het District...

Het vaantje dat Rotaryclub Heerlen ontving uit handen van gouverneur Jan Hol, namens de "Trustees van Rotary Foundation". Dat vaantje is een uitdrukking van "our deep appreciation to the members of your Rotary club for your generosity in support of the Annual Fund." Nou, daar konden we het vrijdag 25 oktober weer even mee doen. Jammer dat de vaantjeskast in de Schelmentoren hangt. Waarom dat vaantje? Een Rotaryclub, waarvan er op de wereld 34.644 zijn, kan zo'n "special club banner" krijgen als zij veel geld stort in de pot van Rotary Foundation. Rotaryclub Heerlen blijkt afgelopen jaar in het district 1550 op de tweede plaats te zijn beland. Het geld gaat naar het hoofdkwartier van Rotary in de Verenigde Staten. Dat wordt automatisch verwerkt en vervolgens berekent de computer van alles en draait links en rechts iets uit, onder meer dat de gouverneur ons een vaantje moet komen brengen.

Secretaris Steph Vaessen en voorzitter Bas Schoonderwoerd moesten het allemaal eens goed bekijken, terwijl gouverneur Jan Hol ook enigszins verbaasd toekijkt. Gelukkig kwam er een verklaring. Het afgelopen jaar blijkt de club voor twee jaar te hebben betaald. Ja, zo kan het ook, moet de gouverneur hebben gedacht, want in zijn bedankbriefje dat hij maandag 28 oktober naar de voorzitter stuurde, was hij weliswaar vol lof over de club, die hij twee jaar geleden bezocht. Hij schreef: "Wat een verschil met mijn clubbezoek 2 jaar geleden, een positieve verandering! Indien je deze verandering, lees verbetering, kunt volhouden, dan hebben jullie bereikt wat in eerste instantie onmogelijk leek. Proficiat met dit resultaat." Maar de gouverneur vervolgde met: "Misschien is het nu dan ook langzaam tijd om wat actiever te zijn met goede doelen, in plaats van dit ‘af te kopen’." 
Zijn chauffeur en Rotarian Gerard Eijsink van de club Leudal zag het allemaal vrolijk in. De gouverneur die bijna dagelijks een club bezoekt volgt een roulatieschema, zodat steeds een van de leden van zijn club Leudal hem rondrijdt terwijl hij achterin de auto zijn praatje aanpast aan de situatie van de club die hij bezoekt. Bij het uitstappen voor het Grand Hotel maakte Gerard Eijsink nog een lelijke misstap, zodat het er even op leek dat de rollen moesten worden omgedraaid en de gouverneur de chauffeurspet zou moeten opzetten. Chauffeur-van-dienst Gerard Eijsink is oud-directeur van Stichting Daelzicht waaronder St.Joseph uit Heel valt en dat enige tijd geleden door hoge sterftecijfers in de jaren vijftig in de landelijke belangstelling stond (klik hier). Uw blogger heeft met Gerard Eijsink nog geconverseerd over een van zijn hobby's: Spinoza en de gedetermineerdheid van de natuur: "Ieder ding wordt noodzakelijkerwijs door een of andere uitwendige oorzaak gedetermineerd om op een vaste en gedetermineerde wijze te bestaan en te werken." Het onverwachte vaantje, de verdwenen vaantjeskast en de lelijke misstap vielen op hun plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten