maandag 14 oktober 2013

Vrijdag 18 oktober Schaliegas: Henk Duyverman

Vrijdag 18 oktober Schaliegas: Henk Duyverman

Henk Duyverman spreekt vrijdag 18 oktober bij de Rotaryclub Heerlen over Schaliegas.
Vandaag stond op Internet 'Compensatie schaliegas: de beer is los!'
Op de internetversie van de Gelderlander werd gezegd dat Minister Henk Kamp verkeerd bezig is als hij in de discussie over de winning van schaliegas suggereert dat compensatie mogelijk is. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren gaat Kamervragen stellen.  Kamp zou zondag in Doetinchem gezegd hebben dat het niet uit te sluiten is dat 'als in een gebied schaliegas wordt gewonnen daar iets tegenover zal staan'.

Kamerlid Van Tongeren: "Met het noemen van mogelijke compensatie gaat hij voorbij aan inhoudelijke argumenten. Het lijkt erop of hij probeert de Achterhoek op een makkelijke manier over de streep te trekken. Zo van: als je nou de bezwaren opzij zet, dan kun je er nog iets aan overhouden. Wat te denken van de gedupeerden in Groningen, met al die aardbevingen? En de al jaren klagende bewoners rond Schiphol? Trekt hij daar ook de portemonnee voor? De beer is los!" (Aldus de Internetversie van de Gelderlander).

In de Internetversie van Trouw (de Verdieping) stond dit weekend dat de Europese situatie zich niet laat vergelijken met de Amerikaanse situatie, waar schaliegas een enorme impuls geeft. Zelfs als de milieubezwaren worden ontkracht en 'fracking' overal wordt toegestaan, gaat schaliegas de Europese economie niet uit de dip helpen, aldus Trouw. Wilt u het lezen? Klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten