dinsdag 29 oktober 2013

Jan Hol op bezoek

Gouverneur Jan Hol op bezoek

Jan Hol (Foto: J. von Grumbkow; klik om te vergroten)
Uit het verslag van onze secretaris Steph Vaessen haalt uw blogger het volgende over het bezoek dat Jan Hol, gouverneur 2013-2014, bracht aan Rotaryclub Heerlen op vrijdagmiddag 25 oktober 2013:
"Jan Hol is 67 jaar en eigenaar van een verpakkingsbedrijf in Venlo en in Polen. Tevens is hij uitgever van het Glossy blad Navenant. Jan is opgevoed in een streng katholiek gezin. Zijn vader had voor hem een functie in de mijnen bedacht, maar Jan was het daar niet mee eens en werd zeeman. Na 7 jaar op de wilde vaart kwam hij terug in Venlo waar hij tijdens carnaval verliefd werd op Wies (zijn huidige echtgenote). Wilde vaart en verkering, dat ging niet goed samen. Jan kwam terug naar de wal en startte in 1976 een verpakkingsfirma. Dit familiebedrijf is zeer succesvol en heeft 500 medewerkers. Een deel van de onderneming heeft hij naar Polen (2007) verplaatst."
Logo van het bedrijf Holbox: een fris en actief kikkertje
"Als aankomend gouverneur is hij naar de Rotaryconferentie in San Diego gegaan. Hij zegt: 'Deze conferentie maakt een andere Rotarian van je (30.000 mensen die allemaal over Rotary nadenken),  allemaal inkomende gouverneurs met echtgenotes!' Maar je wordt niet bekeerd of zo. Rotary is een zeer goede professionele organisatie en het is niet oubollig of stoffig."
Jan Hol (Foto: J. von Grumbkow; klik om te vergroten)
Secretaris Step Vaessen vervolgt:
"Toevallig was Rotaryclub Heerlen ook nog debet aan zijn jaarthema  “Verandering”. Dit thema was namelijk ook ons thema tijdens de lustrumviering vorig jaar in de schouwburg in Heerlen. Volgens Jan Hol moet Rotary meer in de schijnwerpers gezet worden. Vooruitgang is belangrijk maar verandering is noodzakelijk. De moderne media zijn onontbeerlijk voor nu maar zeker voor de toekomst.Op dit moment loopt er via de sociale media bij L1 een campagne over 'Polio de wereld' uit. De banner komt terecht bij personen jonger dan 50 jaar. Er lopen nog diverse projecten:  Waterprojecten in de Derde wereld en in mei is de maand van de laaggeletterdheid (17% in onze regio kampt met dit euvel, maar dit geldt ook voor de derde wereld). Hij gaf iedere aanwezige een boekje over communicatie binnen Rotary. De gouverneur besluit met het vertrouwen in Rotaryclub Heerlen uit te spreken. Hij meent dat wij op de goede weg zijn en wenst ons veel succes met de nieuwe ingeslagen weg!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten