donderdag 17 januari 2013

Thalen en Thalen in Chicago

In oktober 2011 waren Rob en Jaap Thalen in Chicago en presenteerden daar hun fijn zilverwerk. Ook in het najaar van 2012 waren Rob en Jaap Thalen op The Art Fair Company, waar de internationale kunstbeurs Sofa Chicago-2012 plaatsvindt op de historische Navy Pier. Dit driedaagse evenement presenteert meesterwerken van hedendaagse en moderne kunst en vormgeving, beeldhouwkunst en functionele kunst. Er zijn tentoonstellingen en lezingen. Sofa Chicago is de grootste en langst lopende kunstbeurs in Chicago. De toegang is $ 50. 

Na de onthulling door de Belgische consul liep een dag later een Koreaan langs de stand van Thalen & Thalen. Hij hield stil en vroeg aan Jaap Thalen: "Is dat zilver?" "Ja, natuurlijk", was het antwoord. "Dat kan niet. Dat is niet te maken. Je kan zo iets niet hameren."
Rob Thalen vertelde op de Rotarybijeenkomst van 16 januari 2013: "Het kwam er op neer dat die man dacht dat wij de boel belazerden. Hij was een professor van de Universiteit van Iowa. In november zagen we hem weer in Chicago. Hij had een student meegenomen. Nu hadden we een nog groter voorwerp gemaakt. Hij vroeg of ik een keer een les wilde geven aan zijn studenten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten