maandag 19 november 2012

En Passant (2): 100 clubbezoeken

Auteurs Agnes Den Hartogh & Wim Van Gerdingen met hun roze gekleurd boekje En Passant. Bestelinformatie hier (Foto ontleend aan hun website).

Na hun bezoek aan ruim honderd Rotaryclubs kwamen Agnes den Hartogh en Wim van Gerdingen tot de conclusie dat het stoffige imago van de Rotarians "niet meer" terecht is. In HartvanHolland-online zegt Van Gerdingen: “De Rotary is geen grijze haren-, dikke sigaren-, old boys network." In elke club gaven ze het jongste en het oudste lid een vragenlijst. Wat beide auteurs opviel "was dat de jongere Facebook- en LinkedIn-generatie aangeeft het vriendenclubgevoel belangrijk te vinden en graag fysiek lokaal bezig wil zijn.” Beide auteurs hielden in 2011 een blog bij. Hun blogteksten zijn de kern van het boekje, aangevuld met anekdotes die niet op de blog staan.Je komt er een eind mee, maar ik ga het boekje bestellen. Beiden bezochten RC Brunssum-Onderbanken.  
http://www.rcbrunssumonderbanken.nl/ 
In hun blog (dus ook in het boekje) staat over Brunssum-Onderbanken: 
"Hoe bijzonder om in de kelders van een authentieke hoeve –trappetje op en af- in een typische Limburgse sfeer te komen. En meteen een bekende te treffen, een gezicht dat we eerder in het zuiden van het land zagen destijds als lid van RC Kerkrade (“…zijn jullie eerder in Kerkrade geweest dan bij ons?!” was het verontwaardigde antwoord van RC Brunssum-Onderbanken) en nu in de functie van regiovoorzitter. En daarmee was de toon van een fijne en vooral open avond gezet. Ja, we waren al een keer eerder in deze streek, en dat is waarom we graag nog een keer naar Zuid-Limburg terug wilden komen; vanwege die open gezelligheid! Gewoon lekker even zingen als iemand een jaartje ouder is geworden." 
Veel positief gekringel uit de sigarenrook. Wie de rest van hun blije Brunssumse ervaringen wil lezen, klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten