maandag 12 november 2012

Eerbied voor jouw grijze haren

YouTube-filmpje via Leo van Breugel verkregen met zijn toevoeging dat hij hoopt hiermee niet het toekomstbeeld van de club te schetsen.

Leo van Breugel zei benieuwd te zijn hoe de resultaten van de enquête en de firesides door het clubbestuur worden ingepast in het toekomstbeeld van Rotary Heerlen. Hij mailde gelijk een toekomstscenario van YouTube mee. De uitkomst van de schriftelijke enquête had hem verbaasd (klik). Eerder bleek uit een mondelinge enquête met precies dezelfde vraag, dat ruim 70% van de leden voor een avondclub was. Nu is het 14%. Meer jongere leden dan verwacht, laten eveneens de avondclub vallen. Over die daling van 70% (mondelinge enquête) naar 14% (schriftelijke enquête) zou een onderzoeker zeggen "er is nader onderzoek nodig" en meteen een onderzoeksbegroting indienen. Ik weet niet beter dan dat de onderzoeksmethode altijd iets uitmaakt. Maar zo veel? Bij een mondelinge enquête kan de ondervraagde dingen zeggen, waarvan hij denkt dat de enquêteur deze wil horen. De invloed van de enquêteur kan dus groot zijn. Maar dat zijn speculaties "waarvoor nader onderzoek nodig is". Ondanks enquêtes en firesides zet de vergrijzing door, maar wel met een zekere eerbied voor grijze clubharen.
"Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" een succesnummer uit 1963 (Grand Gala du Disque) van Gert Timmerman, die zich bekeerde tot het christendom, het christendom later afzwoor, maar weer wat later bijtrok. Het is een lied van Bobbejaan Schoepen die vanuit een arbeidersmilieu belandde bij de tweehonderd rijkste Belgen. Ik zeg het maar even: eerbied voor grijze haren loont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten