zondag 30 september 2012

Fireside:
Altijd gezellig!

Impressie van een gezellige fireside na het lezen van het herderlijk schrijven van onze twee voorzitters (Ontleend aan: www.wetenschap24.nlnieuwsartikelen2008decemberAanleg-voor-kwade-dronk.html)
Woensdag 31 oktober 2012 is het weer fireside, een gespreksavond met een klein aantal leden in huiselijke kring. Soms met de partner erbij, maar dit keer niet. Eigenlijk is het de bedoeling dat de aanwezigen elkaar beter leren kennen. Dat lukt mij goed want wat steeds bijblijft: hoe de gastheer zich rot rent en hoe de partner met allerlei vrolijke hapjes rondsjouwt. Maar dit keer gaat het over de toekomst, dat willen duovoorzitters Henk Goei Thè en Robert Mühlig, zo vernamen we op de bijeenkomst van vrijdag (28-9-2012). In een herderlijk schrijven schetsen zij toekomstscenario's. 
Wat is ook al weer een herderlijk schrijven? Volgens mij een dwingende brief van de bisschoppen aan de gelovigen. Als dat zo is, dan valt het mee, want in Limburg hebben we veel ervaring met dat soort berichten en nog meer met de toekomst, want veel van de toekomst ligt achter ons. Dat gaat dus lukken. Echt in de toekomst kijken, loopt zo'n vaart niet want tot nu toe haalde de toekomst ons in. Daar gaat het niet om: het worden leuke avonden met gastheren die door het pand rennen en troostrijke ideeën over schitterende toekomsten die achter ons liggen, toekomsten die nooit zullen komen of waar we onopgemerkt midden in zitten. En natuurlijk een paar bisschoppelijke klappen doorstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten