donderdag 30 augustus 2012

Fuerza Bruta (super vet)


Fuerza Bruta (The Running Man) rent dwars door muur in Limburgzaal (Foto: J. von Grumbkow) Klik op foto om te vergroten.
We stapten gisteravond (30-8-2012) de Limburgzaal in. De uitgereikte oordopjes prop ik in mijn oren. Een ultiem disco-spektakel met continu dreunende bassen die je tot op het bot doen trillen. Je beendergestel slaat automatisch aan het dansen of op tilt. Het gaat over niets, zei Bas Schoonderwoerd, maar het is wel spectaculair, zegt hij ook. Het toneel schuift het publiek in en duwt het langzaam opzij. Het publiek beweegt mee met het schuivende toneel. Daarop een loopband die een wit geklede man doet rennen en waar tafels en stoelen vanaf rollen en andere spelers achterwaarts vanaf vallen. De Running Man wordt beschoten en gaat dwars door een muur.  
Een doek daalt als een vuur over het publiek en zwaait langzaam over de koppen heen en weer (Foto: J. von Grumbkow) Klik op foto om te vergroten.
Er daalt een roze doek naar beneden en zwaait langzaam over het publiek heen en weer waardoor alles in brand staat. De spelers gaan het publiek door en trekken het mee in hun opzwepende dansen. 

Als even het licht aangaat gaan de dansers door het publiek, pikken willekeurig enkelen eruit en nemen deze mee naar stellages waar de dans verder gaat (Foto: J. von Grumbkow). Klikken om te vergroten.
Er zijn geen zitplaatsen. Iedereen staat. Het publiek moet bewegen. Het duurt een uur. Je bent meespeler in snel opeenvolgende scènes. De roze doek gaat weer omhoog. 
De spelers vallen van een muur in het publiek (Foto: J. von Grumbkow) Klik op foto om te vergroten.
Er vallen spelers van een hoge muur naar beneden het publiek in. Anderen gooien met tafels en stoelen. Stukjes papier blazen door het publiek. De volgende ochtend liggen er kleine verdwaalde stukjes op mijn kussen. Een enorm zwembad daalt neer op het bewegende publiek. Het publiek houdt de doorzichtige bodem met gestrekte armen omhoog. 
Een zwembad daalt naar beneden. Het publiek houdt het zwembad met gestrekte armen omhoog. Je kan de zwemsters voelen door het zware plastic van de bodem (Foto: J. von Grumbkow) Klik op foto om te vergroten.
Je raakt de zwemmende dansers aan. Je kijkt in hun gezicht. Zij kijken jou met verbazing aan, ze zwemmen weer voorbij en zijn verdwenen. Op nieuw komt er een golf zwemsters voorbij. Mijn oordopjes gaan uit, maar buiten dreunt het nog. "Super vet" hoor ik. Inderdaad: super vet en nog deze week op Cultura Nova.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten