donderdag 21 juni 2012

Tim Scheffer (20 juni 2012)


Tim Scheffer (zie foto), student Industrial Design, was op 20 juni 2012 meegekomen met Rob Vermeulen (creatief directeur van Vermeulen/Total Identity) en die onder meer sprak over de rol van kleuren bij de organisatiestijl, merkherkenning en productdiversiteit. Kleur creëert verschil en stimuleert het brein. Tim Scheffer had de Prezi-presentatie van Rob Vermeulen gemaakt.
Tim Scheffer noemde in vogelvlucht enkele van zijn projecten, zoals een project om scholieren te stimuleren om lichamelijk actiever te worden (denk aan de toename van obesitas) en wel door toevoeging van speelse elementen in hun schoolomgeving. 


Tim Scheffer ontwikkelde samen met anderen interactieve stoelen die zo met elkaar verbonden zijn zodat bewegingen die de persoon op de ene stoel maakt of veroorzaakt, worden nagebootst door de andere stoel. Daardoor wordt degene die op de andere stoel zit, gestimuleerd tot reageren. Verder een project om de afstand tussen mensen fysiek te verkleinen omdat volgens Tim Scheffer mensen steeds minder reëel sociaal contact hebben door het toenemend gebruik van sociale media. Ook worden enkele meubels op het terrein van de campus van de TU Eindhoven zo gemaakt dat deze de drempel voor sociale interactie verlagen. Zitcomfort en sociale interactie worden verbonden. 
Tim Scheffer en Rob Vermeulen op de Rotarybijeenkomst van woensdagavond 20 juni 2012 (Foto: J. von Grumbkow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten