zondag 24 juni 2012

Midzomerfeest (1): Twee oude Indo-Rockers


Edwin Musch (links) en Tonny Harimartono (rechts) van de muziekgroep Friendly zijn twee oude Indo-Rockers met inmiddels verdwenen vetkuiven, geboren in Surabaya, die het liefst voor sixtiesgroepen uit hun eigen jeugd spelen. Dat waren, zoals beiden meteen riepen, precies de zestigers die ze deze middag tot hun verrassing op Istana Sungai Kecil zagen rondlopen. Dus dat werd veel muziek uit de jaren zestig met Cliff Richard en Elvis Presley, en de jive, een Amerikaanse swing met acrobatische toeren die we indertijd dansten toen de ledematen dat nog aankonden.
Voorzitter Ghiel Pijpers in tropenpak op brogues en met stok (Foto: J. von Grumbkow)

Het eerste verzoeknummer was Ramona van de Blue Diamonds. Dat stond lang geleden op de hitlijsten. Voorzitter Ghiel Pijpers, in koloniaal tropenuniform gestoken en met prachtige brogues in contrasterende kleuren en decoratieve perforaties uit de jaren 1920, riep hun toe zijn verzoeknummer ten gehore te brengen: "Ramona I hear the mission bells above."  Mieke Stoot en Ans Vencken pakten in de loop van de middag de microfoon om een hit uit vroeger jaren te zingen. Een middag vol melancholieke muziek met een weemoedige inslag die bijdroeg aan een rustige spijsvertering van de schotels Daging Semur, Sayur Lodeh, Tahu Telor, Dadar Isi, en nog meer uit de formidabele keuken van Siongkey en Hertha Njoo van restaurant Surabaya.
Friendly met Jan Stoot als dirigent (Foto: J. von Grumbkow)
Friendly is een allround muziekgroep die Indische liedjes uit de Tempo Doeloe speelt. Ook spelen ze, naar eigen zeggen, op bruiloften de polonaise zodat men in een sliert achter elkaar host, alsmede de foxtrot, een oude ballroomdans die vroeger op de dansscholen samen met de danshouding bij de meeste clubleden is ingeprent. Friendly voert een imposante hoeveelheid apparatuur met zich mee en laat uit een wirwar aan draden een compleet orkest opzwellen waarvan tot in de belendende kamers kon worden genoten. 

(Foto: J. von Grumbkow)

Voor contacten en contracten: 0165-550027
Tek Kotek kotek kotek (The Twist) (Foto: J. von Grumbkow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten