zaterdag 17 augustus 2013

Social sofa (7): Social sofa's geplaatst in centrum Heerlen

Social sofa (7): Social sofa's geplaatst in centrum Heerlen

Op de foto is de social sofa te zien met het logo van Rotaryclub Heerlen op het moment dat deze sofa uitgeladen wordt op het Pancratiusplein te Heerlen. Om het programma en het interview met Margriet Kousen op L1 te volgen klik hier
Het Limburgs Dagblad van 16 augustus 2013 berichtte: "In de Heerlense binnenstad zijn vrijdagmorgen twintig social sofa's geplaatst. De betonnen zitbanken met elk een unieke mozaïekafbeelding zijn ontworpen door diverse kunstenaars. Het is een initiatief van de Stichting Vrouwen laten Heerlen Glimlachen. De eerste banken arriveerden per vrachtwagen op het Pancratiusplein en werden van daaruit met een heftruck naar verschillende plekjes in het stadscentrum gereden. De mozaïeken zijn de afgelopen maanden in een loods op bedrijventerrein C-Mill in Heerlen aangebracht door medewerkers van Baanbrekend Werk. De banken zijn eigendom van de gemeente Heerlen." 
Terwijl de social sofa's in het centrum werden geplaatst, meldde Jan Stoot (voorzitter van de Lustrumcommissie) tijdens de bijeenkomst van Rotaryclub Heerlen in het Grand Hotel de afsluiting van het project (Foto: J. von Grumbkow).
Tot 1 maart 2014 staan de banken in het stadscentrum van Heerlen. Die van Rotaryclub Heerlen staat op het plein voor het stadhuis. Er is een wandelroute langs de twintig banken, verkrijgbaar via de VVV of te downloaden via www.glimlachendheerlen.nl. Na de expositie gaan drie banken naar de buurten MSP, Hoensbroek en Passart en eentje naar de tuin bij Kasteel Terworm. De overige 16 banken, waaronder die van Rotaryclub Heerlen, blijven in het centrum van de stad. 
Joost Smeets ontving op de bijeenkomst in het Grand hotel op 16 augustus 2013 van Jan Stoot een mini-bank als dank voor zijn bijdrage aan de totstandkoming van het project (Foto: J. von Grumbkow).
Rotaryclub Heerlen heeft in het kader van haar 60-jarig bestaan een sofa gesponsord. Het mozaïek op de sofa is ontworpen door clublid Rob Thalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten