dinsdag 20 augustus 2013

Social sofa (8): feestelijke inhuldiging

Social sofa (8): feestelijke inhuldiging


Op zaterdag 17 augustus 2013 zijn de social sofa's in Heerlen gepresenteerd. Het project is met deze presentatie tot een einde gekomen. Op de foto prijkt een andere sofa dan die van Rotaryclub Heerlen. Van links naar rechts: Rob Thalen, de ontwerper van de social sofa van Rotaryclub Heerlen, Tony Bussen die vele uren al plakkend en knippend aan de sofa heeft gewerkt en Joost Smeets, een van de initiatiefnemers om dit project door Rotaryclub Heerlen te laten sponsoren. (Foto: Jan Stoot.)
Rob Thalen in grijs hemd en in het midden twee van de makers: Tony Bussen en Simone Boode (Foto: Jan Stoot; klik om te vergroten).
De social sofa's zijn geplaatst in centrum Heerlen. Het zijn kleurige betonnen banken die het centrum verfraaien. In totaal worden er twintig banken geplaatst. Ze zijn gemaakt door verschillende kunstenaars, waaronder Rob Thalen. De gemeente heeft ze aangekocht. Het geheel is een initiatief van de stichting Vrouwen Laten Heerlen Glimlachen. 


Op de bank zit tweede van links Margriet Kousen van "Vrouwen laten Heerlen glimlachen". Op de achtergrond (in het zwarte jasje) staat een glimlachende burgemeester Depla en zien we ook Rob Thalen (grijs hemd). (Foto: Jan Stoot; klik om te vergroten.)

Op de zonnige zaterdagmiddag van 17 augustus 2013 vond de onthulling van de sofa's plaats (Foto: Jan Stoot; klik om te vergroten). 
De bank van Rotaryclub Heerlen staat op het Raadhuisplein. Hij staat in de zon te schitteren, naast de gouden bank van Les Deux Garcons. Hij blijft daar staan en wordt niet meer verplaatst. Volgens Jan Stoot bieden de twee banken op het Raadhuisplein de raadsleden een plek voor overleg in de openbare ruimte met de burgers van Heerlen. 

Mieke Stoot probeerde als een van de eersten de Rotarybank uit. Waarschijnlijk was zij niet de eerste, want haar voorganger (of voorgangster) had voor de bank een leeg pakje sigaretten achtergelaten. Naast de sofa moet dus nog een asbak komen. (Foto: Jan Stoot; klik om te vergroten.)
Op de achterkant van de bank staat het Rotary-embleem. Op de zijkant is de naam van de maker vereeuwigd. (Foto: Jan Stoot; klik om te vergroten.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten