donderdag 13 juni 2013

14 juni 2013: Nermin Dizdarevic over Charlemagne grensregio

Spreker op de Rotarybijeenkomst van 14 juni 2013: Nermin Dizdarevic (een beetje vage foto van Facebook geplukt).
Nermin Dizdarevic houdt zich bezig met het management van de "cross-border cooperation structure Charlemagne". Zo staat het op LinkedIn. Charlemagne Grensregio (klik hier) is een samenwerkingsverband tussen gemeenten en regionale overheden gelegen rond het drielandenpunt van Nederland, Duitsland en België. Het bestaat uit:
  • Duitstalige Gemeenschap België
  • Gemeente Aachen
  • Gemeente Heerlen
  • Gemeente Vaals
  • Stadsregio Parkstad Limburg
  • StädteRegion Aachen
De leiding van Charlemagne bestaat uit de burgemeesters van de partnergemeenten, de voorzitters van de stadsregio’s (Aken en Parkstad Limburg), een burgemeester uit de StädteRegion Aachen, de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap België (DG) en twee burgemeesters uit de DG. Voor de periode 2012-2013 is de voorzitter Gerrit van Vegchel, tevens voorzitter van Parkstad Limburg.
Nermin Dizdarevic (foto van LinkedIn geplukt).
Nermin Dizdarevic gaat in op het doel van Charlemagne: de economische ontwikkeling stimuleren, grensoverschrijdend werken en leven eenvoudiger maken, de afstemming tussen plannen en ontwikkelingen in de regio verbeteren. Werkzoekenden moeten zicht krijgen op het aanbod van banen en opleidingen. Bedrijven moeten eenvoudiger personeel kunnen werven, het grensoverschrij­dend openbaar vervoersnetwerk moet beter worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten