zaterdag 8 december 2012

Met Sinterklaas naar de Corisberg (4)

Waardig met het grote boek langs de tafels van de Corisberg (Foto: J. von Grumbkow).
De Corisberg in Heerlen is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap met een boerenbedrijf. Mensen met een stoornis in hun ontwikkeling wonen en werken er: de handen uit de mouwen en veel in de buitenlucht. Rotaryclub Heerlen maakt sinds het voorzitterschap van Steph Vaessen Sinterklaasgeschenkjes voor de bewoners van de Corisberg. In het verleden heeft de Corisberg steun van de Frans Gijzels Stichting gekregen. Op 5 december 2012 bracht de Sint namens de Rotaryclub Heerlen een bezoek aan de Corisberg.
Sint en Pieten op de Corisberg (Foto: J. von Grumbkow).
De Corisberg is een monumentale carréboerderij, midden in het groen aan de rand van de stad Heerlen. De Sint en zijn gevolg stapten de hoeve binnen in het Caumerbeekdal, een prachtig natuurgebied. Het is een biologisch-dynamische boerderij met een gemengde bedrijfsvoering. Er is vee, een tuinderij, een boomgaard met hoogstamfruit en een bessentuin en een boerderijwinkel (zie www.deseizoenen.org/page/Heerlen-De-Corisberg.aspx).
Overzicht Hoeve de Corisberg (Foto: J. von Grumbkow).
Het resultaat van ieders werk is tastbaar. Op de tafels stonden schaaltjes met zelf gebakken koekjes en pepernoten. De meesten gingen hun cadeautjes bij de Sint ophalen. Soms kwam de Sint ze zelf brengen. Meestal onder veel gelach, want over een ieder had Sint een treffende anekdote in zijn grote boek staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten