donderdag 20 september 2012

Triple Gechaperonneerd

Rebecca Näff drievoudig gechaperonneerd door drie Rotarians (Foto: J. von Grumbkow). Klik om te vergroten.
Ongehuwde jongedames moeten gechaperonneerd worden. Zeker als zij in hun onschuld in een Limburgse bar dreigen te verdwalen. Dat zo veel heren deze gewichtige taak op zich namen, dat leek mij niet nodig. Of tussen deze beschermers rivaliteit ontstond? Zo ver gaat de geschiedenis niet. Er zat geen dreiging in de lucht, zoals in de 'Chaperonne' van Kenne Grégoire, maar alleen vrolijkheid. De jongedame in kwestie logeert in de gezinnen van de Rotarians die haar gisteravond (19-9-2012) omringden: Steph Vaessen, Bas Schoonderwoerd en Joost Smeets.
Een tip die hier niets mee te maken heeft, is een organisatieadviesje uit mijn vorig leven als A&O-psycholoog. Die tip heet het "Chaperonne-advies": richt je aandacht niet op nummer 1 van de missverkiezing, maar stap op nummer 2 af. Je ziet geen verschil in haar schoonheid met nummer 1, maar ze had het ongeluk dat haar vader geen relaties in de jury had. Richt je in een bedrijf niet altijd op degene die "officieel" de baas is, maar op degene die daar onder zit.

Chaperonne van de Nederlander Kenne Grégoire in een realistische, zeventiende eeuwse stijl, zoals de oude Italiaanse meesters. Drie figuren uit de Comedia dell’Arte. Vrolijkheid met dreiging in de lucht (Ontleend aan: www.kennegregoire.com). Klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten