maandag 3 september 2012

Forelhappen:
een nieuwe traditie?

Voorzitter en zielenherder Joachim Plattenteich heet de 17 Heerlense gasten welkom. Achter hem een al even glunderende dochter van Alexander Wilden (Foto: Wim Vencken). Klik op foto om te vergroten.
Het forellenhappen vond vrijdag 31-8-2012 plaats in het kleine dorpje Huppenbroich bij Simmerath in Noordrijn-Westfalen ten huize van Alexander Wilden. Voorzitter is de zielenherder Joachim Plattenteich, bijna zo vrolijk als dominee Gremdaat. Hij heeft zijn voorzitterslint omgehangen. Op zijn revers prijkt zijn kruisje. Uiteraard ietsjes hoger bevestigd dan zijn glimmende Rotaryspeld.

Gastheer Alexander Wilden met stralenkrans (Foto: Wim Vencken). Klik om te vergroten.
Bij de hartelijke begroeting van de zeventien Heerlense Rotarians (en hun partners) stond naast pastor Plattenteich de al even vrolijke gastheer Alexander Wilden. Was het toeval dat pastor Plattenteich gezorgd had dat gastheer Alexander Wilden die avond een aureooltje ontving? De stralenkrans zou zorgen dat alles een bovennatuurlijke status kreeg. Bijvoorbeeld: iedereen kon binnen de muren van Huize Wilden in alle rust genieten hoe de regen wild tegen de ramen beukte en niemand de meegebrachte ponchos hoefde te gebruiken. 
Voorzitter Henk Goei Thè begint aan zijn volgende forel en controleert hoe de forel van zijn buurman erbij ligt. Op de achtergrond stelt Paul Brombacher met een schouderklopje Steph Vaessen gerust (Foto: Wim Vencken). Klik om te vergroten.
Wim Vencken had gehoord dat de Eifelforellen een week geen eten hadden gekregen om een grondsmaak te voorkomen. De forellen hadden dus absoluut geen moddersmaak. Ze waren perfect. Dus nog een wonder. Na afloop waren er zoveel forellen over, dat geconcludeerd kon worden dat er in Huize Wilden een wonderbaarlijke forellenvermenigvuldiging moest hebben plaatsgehad. Aangezien dit pas de eerste forellenbijeenkomst was, mogen we uit drie wonderen op één avond geen overhaaste conclusies trekken. Er was ook nog een overdaad aan mierikswortel (meerrettich) aanwezig. Mierikswortel wordt aanbevolen tegen jicht die soms bij oudere Rotarians voorkomt. De Oostenrijkse Blauburgunder, het Sprudelwasser en het tapbier vloeide zelfs zo rijkelijk dat de Pfarrer niet bevroedde dat alles onderdeel is van de grote Vanishing Act. Er zijn tekenen dat het forellenmirakel traditie gaat worden. 
De toeloop in Huize Wilden was groot. Rotaryclub Düren heeft veel jonge leden. Deze konden dus gemakkelijk staan (Foto: Wim Vencken). Klik om te vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten